Cóż to był za przysmak, idealne danie samodzielnie z podpieczonymi grzankami lub jako dodatek do mięsa.
Taką kapustę robi się szybko i smakuje wybornie więc polecam.
Suszone śliwki w kapuście.
- 1000 g kapusty kiszonej
- 500 ml bulionu warzywnego
- sól morska
- pieprz czarny
- 200 g śliwek suszonych kalifornijskich
- 2 liście laurowe
- 4 - 5 ziarenek ziela angielskiego
- Kapustę pokroiłam drobniej, włożyłam do garnka, wlałam bulion, dodałam liście laurowe i ziele angielskie i gotowałam ok. 60 minut aż kapusta zmiękła.
- Teraz dodałam śliwki, możecie je pokroić drobniej.
- Gotowałam dalej ok. 30 minut.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Przepis własny.
2 komentarze
Super wege kapusta :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że przypadła do gustu, zawsze coś innego warto zjeść.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.