Dziś zapraszam na pyszną, pożywną i smakowitą kanapkę, mega kanapkę.
Grillowana papryka, patison i soczyste mięso z kaczki, takie oto składniki są w tej kanapce.
Polecam gorąco.
Kanapka z kaczką.
- 1 ciabatta lub inna duża buła
- 2 grillowane papryki żółta i czerwona - miałam ze słoika
- 4 - 6 patisonów konserwowych
- liście sałaty
- 1 pierś z kaczki
- sos sezamowy
- Ciabattę przekroiłam wzdłuż na połówki i podpiekłam na suchej patelni.
- Kaczkę od strony skóry nacięłam w kratkę.
- Kaczkę posoliłam i ułożyłam na zimnej patelni, skórą do dołu.
- Podgrzewałam patelnię i smażyłam kaczkę po 7 minut z każdej strony.
- Potem nakryłam patelnie pokrywką i dusiłam kolejne 7 minut.
- Po zdjęciu z patelni ułożyłam na desce i pozwoliłam jej odpocząć 5 minut.
- Potem pokroiłam w plastry.
- Na bułce ułożyłam kawałki sałaty, polałam sosem sezamowym, potem kawałki papryki żółtej i czerwonej a także patisony, nakryłam drugą połówką ciabatty.
- Przekroiłam na połowę.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.