Takie małe desery w pucharkach uratowały niejedną imprezę.
Szybko się je robi, szybko też znikają.
Zapraszam zatem na przepyszny deser.
Deser w pucharkach.
- 5 jabłek kwaskowych - u mnie antonówka
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżka miodu
- szczypta cynamonu
- 200 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka miodu do jogurtu
- 1 łyżka płatków migdałowych podprażonych
- 1 łyżka proszku z liofilizowanych jagód Acai
- 1 łyżka pestek z dyni
- Jabłka obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę.
- Na patelni rozgrzałam masło i wrzuciłam pokrojone jabłka, smażyłam aż się całkiem nie rozpadły.
- Po wyłączeniu ognia dodałam miód i wymieszałam z cynamonem.
- Jogurt grecki zmiksowałam z miodem.
- Na suchej patelni podprażyłam pestki dyni i płatki migdałowe.
- Na dno pucharków włożyłam podpieczone jabłka, potem podprażone pestki dyni, jogurt z miodem, pył z jagód Acai i na wierzchu posypałam płatkami migdałowymi.
Przepis własny.
2 komentarze
Pyszny deserek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.