Postaw na warzywa!Yotam Otolengi zaraz po Jamie Oliverze to moi najulubieńsi kucharze.
Po "Obfitości" i "Całej obfitości" przyszła pora na "Smak" i odkrycie trzech kluczowych czynników - proces, połączenie, produkt, które sprawiają, że dania z warzyw są tak niesamowicie pyszne.
Na ich książki czekam z niecierpliwością zawsze.
I tak oto niezły sosik zebrał się książek Yotama a w każdej zaznaczone sporo przepisów do wykorzystania i powoli je próbuję.
I tak oto niezły sosik zebrał się książek Yotama a w każdej zaznaczone sporo przepisów do wykorzystania i powoli je próbuję.
Wszystkie są znakomite.
"Smak" to nowatorskie podejście do przyrządzania warzyw, na które czekali fani Ottolenghiego i miłośnicy wegetariańskiej kuchni na całym świecie.
I ja właśnie jestem taką osobą która czekała i dusza się śmieje że jest.
Autorzy opowiadają co i jak gotować ale także jak wydobyć potencjał z ulubionych warzyw aby stały się wybitnymi składnikami.
I tak np. mój ukochany bakłażan rządzi na talerzu w kilku odsłonach.
Smak to jest proces połączenia składników który opisany jest w książce w cudowny sposób.
Jak zwykle w książkach Yotama do wykorzystania cała masa przepisów.
Autorzy opowiadają co i jak gotować ale także jak wydobyć potencjał z ulubionych warzyw aby stały się wybitnymi składnikami.
I tak np. mój ukochany bakłażan rządzi na talerzu w kilku odsłonach.
Smak to jest proces połączenia składników który opisany jest w książce w cudowny sposób.
Jak zwykle w książkach Yotama do wykorzystania cała masa przepisów.
Tytuł: SmakAutor: Yotam Otolenghi, Ixta Belfragekulinaria, przepisy kulinarneWydawnictwo: FiloWydana w listopadzie 2021 rokustron: 320
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.