No to mamy przekąskę na sylwestrowe szaleństwa.
Słodkość figi i ostrość sera to idealne połączenie.
Spróbujecie raz a już zawsze widząc figi na straganie nie przejdziecie obok nich obojętnie.
Zachęcam do zrobienia.
Figi z serem pleśniowym.
- figi - ile lubicie
- ser pleśniowy
- masło klarowane
- miód
- listki bazylii
- Celowo nie pisałam ilości bo to zależy od Was ile zrobicie takich pysznych fig.
- Każdą figę nacięłam na krzyż ale nie do końca.
- Ser pokroiłam/pokruszyłam na kawałki.
- Na patelni rozgrzałam masło klarowane ok. 1 łyżki na 5 fig i zaczęłam je podgrzewać aż stały się miękkie i zaczęły rozchylać.
- Polałam je wtedy łyżką miodu a w środek powciskałam ser.
- Smażyłam jeszcze chwilę pod przykryciem aż ser się rozpuścił.
- Podałam z listkiem bazylii.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.