Samo zdrowie w pucharkach.
Nie muszę chyba dodawać że sok z marchwi wyciskamy sami z bio marchewek?
Truskawki mrożone są najlepsze o tej porze roku, zajadajcie, bo te w marketach nie są chyba najzdrowsze choć wyglądają kusząco.
Szybko i tanio mamy zdrowy deser w pucharkach, polecam.
Galaretka z marchwi i truskawek.
Składniki:- 300 ml świeżo wyciśniętego soku z marchwi
- 250 g truskawek - miałam mrożone
- 2 łyżki żelatyny
- 1/3 szklanki wody
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu - u mnie malinowy
- Żelatynę namoczyłam w zimnej wodzie.
- Wycisnęłam sok z marchwi a truskawki zmiksowałam.
- Potem żelatynę podgrzałam aby się rozpuściła i połowę dodałam do marchewki a drugą połowę do truskawek.
- Dokładnie wymieszałam.
- Na dno pucharków wlałam marchewkowy płyn, wstawiłam do lodówki na 2 godziny.
- Na marchewkę wylałam tężejącą galaretkę truskawkową.
- Ponownie wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia.
- Jogurt wymieszałam z miodem i przed podaniem wyłożyłam na galaretkę.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Kórniku woj. wielkopolskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.