Dziś danie petarda wg pomysłu Nigela Slatera z książki "Jedz. Mała księga szybkich dań".
Tak podany makaron jest aromatyczny, pyszny, mega szybki i znika szybko z talerzu.
Dodatek pieprzu zielonego podkręca jego smak, warto spróbować.
Makaron z zielonym pieprzem i łososiem.
Składniki:- 100 g wędzonego łososia
- 150 g drobnego makaronu - dałam świderki
- 50 g masła
- 2 łyżki opłukanego marynowanego zielonego pieprzu
- sól morska
- natka pietruszki
- Makaron ugotowałam al'dente.
- Łososia porwałam na drobne kawałki.
- Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam zielony pieprz, wcześniej opłukany z marynaty.
- Makaron odcedziłam i z powrotem włożyłam do garnka, okrasiłam masłem z pieprzem, wymieszałam.
- Na talerzu ułożyłam kawałki łososia i posypałam natką pietruszki.
Przepis od Nigel Slater.
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.