Szybkie, puszyste, leciutkie placuszki z ulubionym dżemem do podania.
Można je zajadać w pracy, na śniadanie, na deser z kawą czy czystkiem.
To dobry początek dnia.
Placuszki na kefirze.
Składniki:- 330 g kefiru
- 150 g serka homogenizowanego waniliowego
- szczypta suszonych ziaren wanilii
- 2 jaja
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki syropu z agawy
- 2 szklanki mąki pszennej T 650
Do podana:
- Wymieszałam serek z kefirem, syropem z agawy i z jajami.
- Dodałam teraz mąkę, proszek do pieczenia, ziarna wanilii i dokładnie wymieszałam.
- Odstawiłam na 5 minut aby masa się napuszyła.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju małe placki nakładając łyżkę porcje masy.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z dżemem z bzu czarnego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pola gryki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.