Pastę robi się szybko i jest przepyszna.
Wystarczy połączyć fasolę z puszki z suszonymi pomidorami i jogurtem a potem zajadać do chleba czy samą, pyszną pastę.
Polecam gorąco.
Pasta fasolowa.
Składniki:- 1 puszka - 400 g czerwonej fasoli
- 1/3 szklanki suszonych pomidorów bez zalewy
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
- 200 g jogurtu greckiego
- sól morska
- pieprz czarny
- Do misy malaksera wrzuciłam osączone pomidory, osączoną fasolę oraz posiekany czosnek.
- Dodałam jogurt, olej, sól i pieprz i zmiksowałam na gładką pastę.
- Przełożyłam do słoiczka i wstawiłam na godzinę do lodówki.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Nenufary |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.