środa, 10 listopada 2021

Pasta z fasoli i jogurtu greckiego

Pastę robi się szybko i jest przepyszna.
Wystarczy połączyć fasolę z puszki z suszonymi pomidorami i jogurtem a potem zajadać do chleba czy samą, pyszną pastę.
Polecam gorąco.
Pasta fasolowa.
Składniki:
  • 1 puszka - 400 g czerwonej fasoli
  • 1/3 szklanki suszonych pomidorów bez zalewy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
  • 200 g jogurtu greckiego
  • sól morska
  • pieprz czarny
Przygotowanie pasty:
  • Do misy malaksera wrzuciłam osączone pomidory, osączoną fasolę oraz posiekany czosnek.
  • Dodałam jogurt, olej, sól i pieprz i zmiksowałam na gładką pastę.
  • Przełożyłam do słoiczka i wstawiłam na godzinę do lodówki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Nenufary

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger