Uwielbiam wymyślać naleśniki.
Oprócz tych tradycyjnych często smażę z różnych gatunków mąki czy na maślance, kefirze.
Odkrywam moc naleśników dodając farsze wytrawne czy słodkie.
Wam też polecam takie eksperymenty.
Dziś naleśniki kukurydziane, pyszne, polecam gorąco.
Kukurydziane naleśniki.
Składniki: 4 sztuki ok. 22 cm- 300 g kukurydzy konserwowej
- 1 łyżeczka curry w proszku
- 3 jaja
- 75 ml mleka
- 110 g mąki pszennej T 650
- sól morska
- pieprz czarny
Dodatki:
- kapusta kiszona czerwona
- Ajvar
- masło klarowane
- Do misy malaksera wrzuciłam osączoną kukurydzę, dodałam mleko, jaja, sól, pieprz oraz curry i zmiksowałam na gładki płyn.
- Teraz wsypałam mąkę i ponownie zmiksowałam.
- Ciasto ma konsystencję naleśnikowego.
- Usmażyłam na maśle klarowanym cztery naleśniki z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z Ajvarem, czerwoną, kiszoną kapustą.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.