Po Włoszech, Portugalii i Stambule Bartek Kieżun wyrusza w podróż do Hiszpanii, by przywieźć z niej to, co najpyszniejsze w kraju wiecznej sjesty i południowego słońca.Wszystkie produkcje Bartka Kieżuna zwanego także Krakowskim Makaroniarzem to wydania wybitne i warte przeczytania/gotowania.
Hiszpania do zjedzenia to podróż po Hiszpanii poprzez Madryt, Barcelonę, Kadyks, Oviedo . Santiago de Compostela, Malagę, Sewillę i wiele, wiele innych, małych miejscowości.
Hiszpania jest mi szczególnie bliska bo trochę ją poznałam i dlatego opowieści Bartka mnie zaciekawiły, przypomniały miejsca w których sama chodziłam.
Przy każdej opowieści w mieście, o mieście autor zamieszcza przepis na danie pochodzące z danego miejsca.
Piękne opowieści, nie mniej smakowite niż w innych książkach dania na szybkie potrawy.
Tylko kilka prawie nie do wykorzystania bo np. nie znalazłam w Polsce okładniczek ale może źle szukałam.
Inne przepisy do zrobienia.
Polecam gorąco przenieść się razem z Bartkiem Kieżunem nie tylko do kraju flamenco, corridy, gorących plaż i słońca ale również w deszczowe rejony Hiszpanii i przeżyć niezwykłą przygodę razem z autorem.
Tytuł: Hiszpania do zjedzeniaAutor: Bartek Kieżunkulinaria, przepisy kulinarneWydawnictwo: Buchmannwydana w październiku 2021stron: 304
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.