niedziela, 14 listopada 2021

Błyskawiczne kaszotto z warzywami

To danie to kwintesencja smaku i aromatu, to wyśmienite danie.
 Ulubione warzywa wrzucamy na patelnię, potem zasypujemy kaszą, wlewamy bulion i czekamy 15 minut.
Potem zajadamy się pysznym daniem.
No to co? namówieni? do gotowania?
Kaszotto z warzywami.
Składniki:
  • 150 g boczku wędzonego 
  • 140 g chorizo pikantnego
  • 2 białe papryki
  • 1 średnia cukinia
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 500 ml bulionu
  • 1 łyżka ostrej pasty Ajvar
  • 1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
Przygotowanie dania:
  • Pokroiłam w talarki cukinię wraz ze skórką.
  • Boczek pokroiłam w paski a chorizo w talarki.
  • Paprykę pokroiłam w grube paski.
  • Na patelnię wrzuciłam boczek i chorizo i wysmażyłam.
  • Potem dodałam warzywa i kaszę, zalałam bulionem, zagotowałam.
  • Dodałam sól, pieprz, paprykę słodką i gotowałam pod przykryciem 15 minut aż kasza wchłonęła cały płyn.
  • Potem dodałam pastę i zielony pieprz i wymieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jesienny las

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.