To danie to kwintesencja smaku i aromatu, to wyśmienite danie.
Ulubione warzywa wrzucamy na patelnię, potem zasypujemy kaszą, wlewamy bulion i czekamy 15 minut.
Potem zajadamy się pysznym daniem.
No to co? namówieni? do gotowania?
Kaszotto z warzywami.
- 150 g boczku wędzonego
- 140 g chorizo pikantnego
- 2 białe papryki
- 1 średnia cukinia
- 1 łyżka oliwy
- 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 500 ml bulionu
- 1 łyżka ostrej pasty Ajvar
- 1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
- Pokroiłam w talarki cukinię wraz ze skórką.
- Boczek pokroiłam w paski a chorizo w talarki.
- Paprykę pokroiłam w grube paski.
- Na patelnię wrzuciłam boczek i chorizo i wysmażyłam.
- Potem dodałam warzywa i kaszę, zalałam bulionem, zagotowałam.
- Dodałam sól, pieprz, paprykę słodką i gotowałam pod przykryciem 15 minut aż kasza wchłonęła cały płyn.
- Potem dodałam pastę i zielony pieprz i wymieszałam.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.