Będzie prosto i pysznie.
Kilka składników a pyszna sałatka na talerzu.
Warto mieszać smaki i tekstury aby zajadać takie dania.
Zapraszam do stołu.
Sałatka z rukolą i awokado.
- 4 garście rukoli
- 1 awokado
- 1 puszka szprotek w pomidorach
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu z czerwonego wina z czosnkiem
- sól morska
- pieprz czarny
- Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestkę, pozbawiłam skórki i pokroiłam w paseczki.
- Ułożyłam na talerzach rukolę, awokado, szprotki razem z sosem.
- Przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszałam z octem i oliwą a także solą i pieprzem.
- Skropiłam sałatkę.
- Podałam od razu.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.