Pyszne, puszyste placuszki powstały jak mango leżało ukryte wśród jabłek i wymagało natychmiastowego zjedzenia.
Teraz już wiecie że mango musi być dojrzałe mocno, wtedy placki będą pyszniejsze.
Zachęcam do zrobienia jeśli tak jak u mnie znajdzie się na półce bardzo dojrzałe mango.
Placki z mango.
- 1 dojrzałe mango
- 1 jajo
- 1/2 szklanki mleka
- 5 pełnych łyżek mąki owsianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 pełne łyżki masła orzechowego
- olej ryżowy do smażenia
- Mango obrałam i zmiksowałam.
- Teraz dodałam masło orzechowe, mleko, jajo i ponownie zmiksowałam.
- Na koniec dodałam mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszałam.
- Na gorący olej nakładałam małe porcje masy i smażyłam na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
- Usmażone placuszki osączałam na ręczniku papierowym.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.