czwartek, 21 października 2021

Placuszki z mango i masłem orzechowym

Pyszne, puszyste placuszki powstały jak mango leżało ukryte wśród jabłek i wymagało natychmiastowego zjedzenia.
Teraz już wiecie że mango musi być dojrzałe mocno, wtedy placki będą pyszniejsze. 
Zachęcam do zrobienia jeśli tak jak u mnie znajdzie się na półce bardzo dojrzałe mango.
Placki z mango.

Składniki:
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • 5 pełnych łyżek mąki owsianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 pełne łyżki masła orzechowego
  • olej ryżowy do smażenia
Przygotowanie placuszków:
  • Mango obrałam i zmiksowałam.
  • Teraz dodałam masło orzechowe, mleko, jajo i ponownie zmiksowałam.
  • Na koniec dodałam mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszałam.
  • Na gorący olej nakładałam małe porcje masy i smażyłam na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
  • Usmażone placuszki osączałam na ręczniku papierowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac z fortepianem w Bratoszewicach woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.