niedziela, 24 października 2021

Pieczone marchewki z tymiankiem

FIT
 Będzie prosto i smacznie.
Te marchewki można zajadać same jako przekąskę lub jako dodatek do mięsa.
Są pyszne, aromatyczne, rozpływają się w ustach.
Polecam gorąco.
Pieczone marchewki.

Składniki:
  • 6 - 8 marchewek
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól morska
Przygotowanie marchewek:
  • Marchew wyszorowałam i wzdłuż przekroiłam na ćwiartki.
  • Oliwę wymieszałam z tymiankiem i syropem z agawy, solą i natarłam tą mikstura marchew.
  • Ułożyłam ją w naczyniu do zapiekania i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 40 - 50 minut.
  • Co jakiś czas mieszałam.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Na łące

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.