Dziś szybka i bardzo smakowita pasta do chleba z ciecierzycy.
Bo z ciecierzycy oprócz ukochanego hummusu można wyczarować wiele innych pysznych smarowideł.
Pastę robi się szybko i sprawnie a potem można zajadać na śniadanie do pieczywa, z makaronem, kaszą czy ryżem.
Polecam gorąco.
Ciecierzycowa pasta.
- 400 g ugotowanej ciecierzycy
- sól morska
- 2 łyżki majonezu - dałam wegański
- 1 średniej wielkości ogórek kiszony
- 2 dymki ze szczypiorem
- oliwa
- Do misy malaksera włożyłam osączoną ciecierzycę oraz pokrojoną dymkę ze szczypiorem, ogórka pokrojonego w kostkę oraz dodałam majonez i zmiksowałam na gładką pastę.
- Doprawiłam solą do smaku.
- Przełożyłam do pojemnika, polałam oliwą i posypałam szczypiorkiem.
- Pasta gotowa, przed użyciem schłodzić.
Przepis autorski.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.