Te kotlety zaspokoją gusta niejednego dziecka czy wybrednego smakosza.
Są pyszne, zdrowe i bardzo odżywcze, polecam każdemu do spróbowania.
Szybko się je robi i szybko zajada, polecam.
Kotlety z brokuła.
- 1 duży brokuł
- 6 jaj na twardo
- 1 cebulka
- 100 ml śmietanki 30 %
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 łyżka czerwonego curry
- 1 łyżka ostrej papryki w proszku
- 2 jaja surowe
- 1/2 szklanki bułki tartej
- olej do smażenia
- sos do podania - u mnie sezamowy
- Brokuła, jaja na twardo oraz cebulę starłam na tarce o dużych oczkach, wsypałam wszystko do dużej miski, wymieszałam.
- Dodałam sól, pieprz, śmietankę, resztę przypraw i jaja, dokładnie wymieszałam.
- Odstawiłam miskę na 15 minut aby masa napęczniała.
- Potem formowałam kotlety, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
- Podałam z sosem sezamowym.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Kalinowej woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.