Proste w wykonaniu przepisy, dzięki którym poznasz wyjątkowe smaki Korei. Kimchi to jedynie początek wspaniałej podróży kulinarnej!
Siostry Byung-Hi Lim i Byung-Soon Lim prowadzą w Sztokholmie razem z mamą i ciotką restaurację Arirang. Kiedy powstawała w 1975 roku, była to pierwsza tego typu restauracja w Skandynawii, stawiająca sobie za cel serwowanie koreańskich potraw w najlepszym wydaniu. Od tamtego czasu stanowi punkt obowiązkowy na mapie każdego europejskiego smakosza dań z całego globu.
To książka zdecydowanie dla miłośników kimchi, inaczej być nie może.
Sporo wariantów na ten koreański przysmak, ja uwielbiam te na szybko z ogórków.
Zrobiłam właśnie następną porcję kimchi i czekam aż dojrzeje.
Nie wszyscy wiedzą że z kimchi można zrobić prawie wszystko.
To zdrowa kiszonka słusznie jest hołubiona w Korei.
A skoro mowa że kimchi to najzdrowsza potrawa świata, warto ja włączyc do naszego menu i cieszyć się dobrym zdrowiem długie lata.
Zajrzyjcie koniecznie do książki.
Zdjęcia zachwycają i zachęcają do przygotowania dania.
Zajrzyjcie koniecznie do książki.
Zdjęcia zachwycają i zachęcają do przygotowania dania.
Tytuł: Korea. Nie tylko kimchiAutor: Siostry Byung-Hi Lim i Byung-Soon LimWydawnictwo: Prószyński i S - kakulinaria, przepisy kulinarnewydana w styczniu 2021 roku50 przepisówstron: 156
2 komentarze
super wpis
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i polecam kucnię koreańską.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.