Niby tak prosto a jakże pysznie, aromatycznie, odżywczo.
Takie jaja na tej przepysznej salsie to dobry początek dnia, warto zatem zajadać ze smakiem.
Jajka śniadaniowe.
- 6 dużych dojrzałych pomidorów
- 6 jajek
- 4 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanej grubo natki pietruszki
- 20 liści bazylii
- sól morska
- pieprz czarny
- Pomidory wymyłam i pokroiłam w drobną kosteczkę.
- Jak ktoś nie lubi lub nie może to można obrać ze skórki.
- Jaja ugotowałam na półtwardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam na połówki.
- Czosnek posiekałam i dodałam do pomidorów tak samo jak posiekaną natkę i posiekaną bazylię.
- Skropiłam sokiem z cytryny, dodałam sól i pieprz, wymieszałam.
- Na talerzu ułożyłam porcje salsy a na niej połówki jaja.
- Zajadamy z ulubionym chlebem lub bagietką.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.