A tak przez przypadek powrzucałam kilka składników do garnka i powstał pyszny gulasz z warzywami strączkowymi.
Czasami tak właśnie bywa że z niczego powstanie to "coś", tak było i tym razem.
Polecam gorąco do wypróbowania bo warto.
Gulasz z warzywami.
- 500 g mięsa wieprzowego od szynki
- 1 duża cebula
- 1 łyżka smalcu gęsiego
- 1 łyżka masła klarowanego
- 300 ml bulionu drobiowego
- 65 g ugotowanej ciecierzycy
- 60 g ugotowanej czerwonej fasoli
- 170 g kukurydzy
- 1 łyżka sosu chili z warzywami i ziołami
- 1 szklanka bulguru z vemicelli
- 1 i 1/2 szklanki wody do gotowania bulguru
- 2 garście bazylii
- Bulgur z vermicelli zalałam wodą i gotowałam do miękkości.
- Mięso pokroiłam w duże kawałki i podsmażyłam na mieszance smalcu gęsiego i masła.
- Dodałam pokrojoną w piórka cebulę, podsmażałam 5 minut.
- Zalałam całość bulionem i gotowałam pod przykryciem 60 minut.
- Potem dodałam strączki i sos chili i gotowałam kolejne 10 minut.
- Doprawiłam do smaku i wrzuciłam posiekaną bazylię.
- Podałam gulasz z bulgurem z vermicelli.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.