środa, 20 października 2021

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

Wydawałoby się składniki w ogóle do siebie nie pasujące a rezultat? przepyszne połączenie smaków i aromatów.
Jeśli jednak nie spróbujesz to moje gadanie na nic, nie przekonasz się.
Zachęcam zatem do wypróbowania przepisu.
Kanapki z arbuzem.

Składniki:
  • 1/2 niedużego arbuza
  • 150 g sera feta
  • 1 zielony ogórek
  • 1 mała czerwona cebula
  • pęczek bazylii
  • sok z 1/2 cytryny
  • 8 kromek wiejskiego razowego chleba
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • sól morska
  • pieprz czarny

Przygotowanie kanapek:
  • W drobną kostkę pokroiłam arbuza, ogórka, fetę i cebulę, wymieszałam.
  • Skropiłam oliwą, sokiem z cytryny, posoliłam, oprószyłam pieprzem.
  • Dodałam posiekaną bazylię, wymieszałam.
  • Kromki chleba opiekłam na grillu albo na suchej patelni.
  • Na każdą kromkę chleba nałożyłam porcje salsy i oprószyłam solą.
Smacznego.
Inspiracja Jakub Kuroń
"Podróże małe i duże"
Drozd Śpiewak

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.