Wydawałoby się składniki w ogóle do siebie nie pasujące a rezultat? przepyszne połączenie smaków i aromatów.
Jeśli jednak nie spróbujesz to moje gadanie na nic, nie przekonasz się.
Zachęcam zatem do wypróbowania przepisu.
Kanapki z arbuzem.
- 1/2 niedużego arbuza
- 150 g sera feta
- 1 zielony ogórek
- 1 mała czerwona cebula
- pęczek bazylii
- sok z 1/2 cytryny
- 8 kromek wiejskiego razowego chleba
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- sól morska
- pieprz czarny
- W drobną kostkę pokroiłam arbuza, ogórka, fetę i cebulę, wymieszałam.
- Skropiłam oliwą, sokiem z cytryny, posoliłam, oprószyłam pieprzem.
- Dodałam posiekaną bazylię, wymieszałam.
- Kromki chleba opiekłam na grillu albo na suchej patelni.
- Na każdą kromkę chleba nałożyłam porcje salsy i oprószyłam solą.
Inspiracja Jakub Kuroń
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.