Chlebki pita zasmażane z chorizo i serem z jalapenio.
Wyszło przepyszne śniadanie, które i Wam polecam.
Pity z chorizo.
- 5 chlebków pita
- 15 plasterków kiełbasy chorizo
- 100 g sera z jalapenio
- 2 jaja
- 50 ml mleka
- sól morska
- pieprz czarny
- listki bazylii
- olej ryżowy do smażenia
- Chlebki spryskałam wodą i podgrzałam w piekarniku.
- Nakroiłam aby się otworzyły.
- Do środka włożyłam starty na tarce o grubych oczkach ser oraz plastry chorizo.
- Włożyłam także listki bazylii.
- Mocno docisnęłam brzegi chlebka.
- Jaja rozmąciłam z mlekiem, solą i pieprzem.
- Każdy chlebek obtoczyłam w jajku i smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, dociskając chlebki do dna patelni.
- Podałam chlebki z listkami bazylii.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Margaretki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.