Do szczęścia potrzebny jest jeszcze sos koperkowy i posiłek gotowy.
Placki z łososiem.
Placki:
- 800 g ziemniaków
- 1 cebulka
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 jajo
- 3 łyżki czubate mąki żytniej pełnoziarnistej
Sos koperkowy:
- 200 g jogurtu greckiego
- sól morska
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanego koperku
Dodatkowo:
- Obrałam ziemniaki, połowę starłam na tarce o drobnych oczkach a drugą połowę na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
- Na tarce o drobnych oczkach starłam cebulkę.
- Dodałam do ziemniaków z cebulką jajo, mąkę, sól i pierz, wymieszałam.
- Na patelni na rozgrzanym oleju smażyłam placki z obu stron na złoty kolor, osączałam je na ręczniku papierowym.
Przygotowanie sosu:
- Posiekałam koperek, dodałam go do jogurtu greckiego.
- Dodałam także przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i wymieszałam.
Przygotowanie dania:
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac z fortepianem w Bratoszewicach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.