Dziś przepis na przepyszne naleśniki pszenno - kasztanowe z kremem z ricottą.
Idealnie zajada się je jako deser lub z kawą z mlekiem na śniadanie.
Smakują wybornie, polecam.
Naleśniki z mąką kasztanową.
Ciasto:
- 20 g mąki kasztanowej
- 180 g mąki pszennej T 650
- 350 ml wody
- szczypta soli
- oliwa do smażenia
Krem:
- 6 pełnych łyżek kremu kokosowego
- 250 g ricotty
- Obie mąki wymieszałam z wodą, solą i odstawiłam na 15 minut.
- Usmażyłam na odrobinie oliwy naleśniczki o średnicy 18 cm a po usmażeniu zwinęłam je zaraz w rulon aby potem nie popękały.
- Krem kokosowy wymieszałam z ricottą i posmarowałam wnętrze naleśników.
- Zajadamy.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Czereśniowo |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.