czwartek, 23 września 2021

Naleśniki pszenno - kasztanowe z kremem kokosowym i ricottą

Dziś przepis na przepyszne naleśniki pszenno - kasztanowe z kremem z ricottą.
Idealnie zajada się je jako deser lub z kawą z mlekiem na śniadanie.
Smakują wybornie, polecam.
Naleśniki z mąką kasztanową.

Składniki: 6 sztuk średnica 18 cm
Ciasto:
  • 20 g mąki kasztanowej
  • 180 g mąki pszennej T 650
  • 350 ml wody
  • szczypta soli
  • oliwa do smażenia
Krem:
  • 6 pełnych łyżek kremu kokosowego
  • 250 g ricotty

Przygotowanie naleśników:
  • Obie mąki wymieszałam z wodą, solą i odstawiłam na 15 minut.
  • Usmażyłam na odrobinie oliwy naleśniczki o średnicy 18 cm a po usmażeniu zwinęłam je zaraz w rulon aby potem nie popękały.
  • Krem kokosowy wymieszałam z ricottą i posmarowałam wnętrze naleśników.
  • Zajadamy.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Czereśniowo

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger