Tak przyrządzona w sosie teriyaki smakuje wybornie i zasmakuje każdemu, temu co mówił że nie lubi też.
Spróbujecie?
Wątróbka w sosie.
- 500 g kaczej wątróbki
- 1 duża cebula
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki sosu teriyaki
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki słodkiego wina z dzikiej róży
- Wątróbkę oczyściłam i pokroiłam na mniejsze kawałki.
- Cebulę pokroiłam w piórka.
- Na patelni rozgrzałam olej i masło i podsmażyłam wątróbkę z każdej strony na złoty kolor, zdjęłam z patelni.
- Na patelnię wrzuciłam cebulkę, podsmażyłam przez 5 minut aż zmiękła.
- Na patelnię powtórnie włożyłam wątróbkę, podlałam sosem teriyaki i winem i dusiłam pod przykryciem 3 minuty.
- Podałam z bagietką.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowy dworzec PKP w Aleksandrowie Kujawskim |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.