Płatki owsiane to odkurzacz dla układu pokarmowego ale zajadane z umiarem.
Dokładamy wszystko to co lubimy najbardziej czyt. masło orzechowe, miód, jogurt i za niedługi czas zajadamy.
Owsianka z Bałkan.
- 340 g jogurtu typu bałkańskiego
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka masła orzechowego
- 6 łyżek płatków owsianych
- 4 łyżki płatków orkiszowych pełnoziarnistych prażonych
- 250 g czereśni - miałam mrożone
- 2 gruszki
- Wieczorem dnia poprzedzającego śniadanie.
- Płatki owsiane i orkiszowe włożyłam do miski, zalałam ciepłym mlekiem i zostawiłam do rana.
- Rano dodałam jogurt, miód, masło orzechowe, wymieszałam.
- Gruszki obrałam i pokroiłam w kostkę, połowę wrzuciłam do owsianki.
- Odstawiłam jeszcze na 15 minut.
- Potem przełożyłam do słoiczków a na wierzchu ułożyłam czereśnie i resztę gruszek.
Według pomysłu Damsko - męskie spojrzenie na kuchnię.
"Podróże małe i duże"
Lato |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.