Przepis na ten pyszny mus pochodzi z książki "Kuchnie świata" Mirosławy Bernardes - Rusin.
Mus pochodzi wprost z Wietnamu i powiem że jest smakowity i wart "grzechu".
Koniecznie go zróbcie i zajadajcie te pyszności.
Mus z awokado.
- 2 dojrzałe awokado
- 1/2 szklanki mleka krowiego lub sojowego
- 3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego
- cukier lub ksylitol do smaku
- Awokado przecięłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestki a miąższ wydrążyłam łyżką.
- Dodałam mleko sojowe, mleko skondensowane oraz kilka kostek lodu i zmiksowałam na gładki mus.
- Dla nas był już wystarczająco słodki, jeśli dla Was nie dosłodźcie sobie.
- Idealny deser na lato.
Przepis kuchni wietnamskiej.
"Podróże małe i duże"
Kaczka Rożeniec |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.