niedziela, 8 sierpnia 2021

Twarogowa pasta z makreli

Pyszna, szybka, zdrowa, pożywana, cóż jeszcze o niej można powiedzieć?
Jest idealna do kanapek, nadaje się jako dip do warzyw, jest bardzo smakowita.
Przekonajcie się o tym sami, polecam.
Pasta z makreli.

Składniki:
  • 1 wędzona makrela ok. 200 g
  • 200 g sera twarogowego półtłustego
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 1 szalotka
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól morska
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka pasty czosnkowej
  • 2 - 3 krople sosu Carolina Reaper lub innego ostrego
  • sok z 1 limonki
  • 1 awokado
  • grzanki z bagietki do podania

Przygotowanie pasty:
  • Szalotkę, dymkę wraz ze szczypiorem posiekałam i podsmażyłam na oleju.
  • Jak zmiękła dodałam koncentrat pomidorowy i sól, przesmażyłam, wystudziłam.
  • Do misy malaksera dodałam obrane i wypestkowane awokado, twaróg, zmiksowałam.
  • Obrałam rybę i dodałam do miksowania.
  • Dodałam także podsmażoną cebulkę z pomidorami.
  • Dodałam także oba sosy oraz sok z limonki i ponownie zmiksowałam na pastę.
  • Kawałki bagietki podpiekłam na suchej patelni i podałam do pasty.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Stara stodoła Kozuby woj. łódzkie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger