Jest idealna do kanapek, nadaje się jako dip do warzyw, jest bardzo smakowita.
Przekonajcie się o tym sami, polecam.
Pasta z makreli.
- 1 wędzona makrela ok. 200 g
- 200 g sera twarogowego półtłustego
- 1 dymka ze szczypiorem
- 1 szalotka
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sól morska
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka pasty czosnkowej
- 2 - 3 krople sosu Carolina Reaper lub innego ostrego
- sok z 1 limonki
- 1 awokado
- grzanki z bagietki do podania
- Szalotkę, dymkę wraz ze szczypiorem posiekałam i podsmażyłam na oleju.
- Jak zmiękła dodałam koncentrat pomidorowy i sól, przesmażyłam, wystudziłam.
- Do misy malaksera dodałam obrane i wypestkowane awokado, twaróg, zmiksowałam.
- Obrałam rybę i dodałam do miksowania.
- Dodałam także podsmażoną cebulkę z pomidorami.
- Dodałam także oba sosy oraz sok z limonki i ponownie zmiksowałam na pastę.
- Kawałki bagietki podpiekłam na suchej patelni i podałam do pasty.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Stara stodoła Kozuby woj. łódzkie |
2 komentarze
Pyszności ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.