Byłam na Kaszubach, jadłam same pyszności, jednak znaleźć przepis na którąkolwiek potrawę nie jest łatwo.
Zwiedzając dotarliśmy do zamku w Bytowie i to tam udało mi się kupić egzemplarz na którym mi zależało.
Kuchnia kaszubska w pigułce.
Zbiór przepisów kuchni kaszubskiej zebrał w jednej książce Jarosław Ellwart.
Są tu przepisy Kazimiery Ziółkowskiej z gdańskiej Tawerny.
Są też przepisy Marii Struck, Barbary Domnik, Elżbiety i Ryszarda Lorków.Wszystkie przepisy sprawdził i przy pomocy Wydawnictwa Region i dokładnie przeanalizował Jarosław Ellwart.
Są tu proste i pożywne dania z ryb, drobiu, kasz i grzybów oraz najpopularniejsze desery.
W sumie około 60 przepisów z okolic Pucka, Wejherowa, Kartuz i Bytowa.
Przepisy są jasne, proste i warte wypróbowania, chociażby po to aby spróbować dań kuchni pysznej i zamierającej.
Przepisy są jasne, proste i warte wypróbowania, chociażby po to aby spróbować dań kuchni pysznej i zamierającej.
Polecam gorąco.
Tytuł: Regionalna kuchnia kaszubskakuchnia regionalna, kulinariaAutor: Jarosław EllwartWydawnictwo: RegionWydana w roku 2012stron: 64
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.