Taka surówka to skarb dla organizmu o każdej porze roku, teraz tak samo.
Świeże chrupiące warzywa, idealnie nadadzą się do zjedzenia zarówno jako dodatek do mięsa, ryby, jak i do jedzenia bez niczego.
Tak uwielbiam.
Młoda kapusta jest chrupiąca i ma dużo witamin, tak samo jak rzodkiewki, do tego młode, pachnące pory.
Gotowi do siekania?
Surówka z młodych warzyw.
- 1/3 główki młodej kapusty
- 4 duże lub 8 mniejszych rzodkiewek
- 2 młode pory
- 4 łyżki sosu sezamowego
- sól morska
- pieprz czarny
- 2 - 3 łyżki pestek granatu
- Poszatkowałam drobno kapustę, pokroiłam w półplasterki pora, całego.
- Dodałam rzodkiewki pokrojone w plastry, wymieszałam.
- Dodałam sól i pierz oraz sos sezamowy, wymieszałam.
- Odstawiłam surówkę na 10 minut aby smaki się przegryzły.
- Posypałam pestkami granatu.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Znaki czasu - róże |
2 komentarze
Prosty przepis na pyszną surówkę z młodych warzyw :) Korzystajmy i cieszmy się z nich, póki jeszcze trwa lato
OdpowiedzUsuńDokładnie Natalio, dokładnie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.