środa, 18 sierpnia 2021

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym

Taka surówka to skarb dla organizmu o każdej porze roku, teraz tak samo.
Świeże chrupiące warzywa, idealnie nadadzą się do zjedzenia zarówno jako dodatek do mięsa, ryby, jak i do jedzenia bez niczego.
Tak uwielbiam.
Młoda kapusta jest chrupiąca i ma dużo witamin, tak samo jak rzodkiewki, do tego młode, pachnące pory.
Gotowi do siekania?
Surówka z młodych warzyw.

Składniki:
  • 1/3 główki młodej kapusty
  • 4 duże lub 8 mniejszych rzodkiewek
  • 2 młode pory
  • 4 łyżki sosu sezamowego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 2 - 3 łyżki pestek granatu

Przygotowanie surówki:
  • Poszatkowałam drobno kapustę, pokroiłam w półplasterki pora, całego.
  • Dodałam rzodkiewki pokrojone w plastry, wymieszałam.
  • Dodałam sól i pierz oraz sos sezamowy, wymieszałam.
  • Odstawiłam surówkę na 10 minut aby smaki się przegryzły.
  • Posypałam pestkami granatu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Znaki czasu - róże

2 komentarze

  1. Prosty przepis na pyszną surówkę z młodych warzyw :) Korzystajmy i cieszmy się z nich, póki jeszcze trwa lato

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger