Najważniejsze jest że one są pyszne, pulchne, rozpływają się w ustach.
Będą znakomite do kawy czy herbaty zarówno jako deser i śniadanie.
Polecam gorąco.
Racuszki z brzoskwiniami.
- 2 jaja
- 1 szklanka kefiru
- 1 i 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej T 630
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej do smażenia
- 2 brzoskwinie do podania
- miód do podania
- Jaja wymieszałam z kefirem, dodałam cukier i sól, dokładnie wymieszałam.
- Dodałam mąkę i sodę i jeszcze raz dokładnie wymieszałam.
- Na rozgrzanym oleju smażyłam racuchy nakładając łyżką porcje masy.
- Usmażone osączałam na ręczniku papierowym.
- Brzoskwinie pokroiłam w plastry i podałam do racuchów skropione obficie miodem.
Przepis własny.
2 komentarze
Śniadanie idealne ;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się, jest pysznie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.