czwartek, 5 sierpnia 2021

Pasta z wędzonego pstrąga z kukurydzą

Lubicie takie kanapeczki na śniadanie? z lekką pastą, cieplutkie i pożywne?
No to dobrze trafiliście bo ja dziś taką pyszną i lekką pastę mam do pokazania.
Jest delikatna, kremowa, idealna na kanapki.
Pasta z pstrąga.

Składniki:
  • 1 szalotka
  • 3 czubate łyżki kukurydzy
  • 1 dojrzałe awokado Hass
  • 1 średni pstrąg wędzony
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • pieprz biały do smaku
  • szczypiorek 
  • grzanki do podania

Przygotowanie pasty:
  • Obrałam ze skóry i od ości pstrąga, włożyłam mięso do malaksera.
  • Dodałam obrane ze skóry awokado oraz posiekaną szalotkę.
  • Wrzuciłam także osączoną kukurydzę i zmiksowałam na pastę.
  • Doprawiłam do smaku pieprzem, octem jabłkowym i musztardą.
  • Podgrzałam na patelni kromki bagietki, posmarowałam grubo pastą i posypałam szczypiorkiem.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wiosna

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger