No to dobrze trafiliście bo ja dziś taką pyszną i lekką pastę mam do pokazania.
Jest delikatna, kremowa, idealna na kanapki.
Pasta z pstrąga.
- 1 szalotka
- 3 czubate łyżki kukurydzy
- 1 dojrzałe awokado Hass
- 1 średni pstrąg wędzony
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka octu jabłkowego
- pieprz biały do smaku
- szczypiorek
- grzanki do podania
- Obrałam ze skóry i od ości pstrąga, włożyłam mięso do malaksera.
- Dodałam obrane ze skóry awokado oraz posiekaną szalotkę.
- Wrzuciłam także osączoną kukurydzę i zmiksowałam na pastę.
- Doprawiłam do smaku pieprzem, octem jabłkowym i musztardą.
- Podgrzałam na patelni kromki bagietki, posmarowałam grubo pastą i posypałam szczypiorkiem.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wiosna |
2 komentarze
Super pasta, razem z grzankami musi smakować świetnie ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie tak jak napisałaś, smakuje świetnie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.