Typowo letni, pyszny, lekki obiad.
Nie ma z nim dużo zachodu a efekt znakomity.
Zasmakuje każdemu: małemu i dużemu, polecam.
Pappardelle ze szpinakiem.
- 250 g makaronu pappardelle
- ok. 5 - 6 garści świeżych liści szpinaku
- 1 opakowanie sera feta - 200 g
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sok z cytryny do smaku
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- szczypta tymianku
- szczypta oregano
- Szpinak umyłam i osuszyłam, pokroiłam w paski.
- Czosnek drobno posiekałam.
- Na patelni rozgrzałam oliwę, wrzuciłam szpinak i smażyłam aż zmiękł.
- Dodałam czosnek, smażyłam 30 sekund.
- Teraz dodałam sól, pieprz, tymianek i oregano, wymieszałam.
- Na koniec wkruszyłam połowę sera, wymieszałam aż zaczął się topić ale to już bez udziału ognia.
- Makaron ugotowałam al'dente, dodałam do szpinaku, wymieszałam.
- Wyłożyłam na talerze i posypałam resztą pokruszonej fety.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Sędziejowicach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.