Zapraszam dziś na grillowane, aromatyczne, pyszne warzywa a dla mięsożerców szaszłyki drobiowe.
Wszyscy będą zadowoleni i zjedzą ze smakiem.
Zapraszam na grillową ucztę.
- 2 cebule
- 200 g papryczek Padrón
- 1 mała cukinia
- 250 g brązowych pieczarek
- olej ryżowy do skropienia
- sól morska
- mieszanka przypraw ognista
- 4 papryczki mini kolorowe
Szaszłyki:
- 1 filet z kurczaka
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju ryżowego
Do podania:
- sos sezamowy
- chutney z mango
- Mięso umyłam, pokroiłam w paski i zamarynowałam w oleju i sosie sojowym, odstawiłam na 15 minut.
- Potem grillowałam - ja na płycie grillowej aż się zrumieniły, obracając ze wszystkich stron.
Przygotowanie warzyw:
- Papryczki Padrón grillowałam w całości, lekko je skopiłam tyko olejem.
- Jak się zgrillowały posypałam je solą gruboziarnistą.
- Mini papryczki przekroiłam na połówki, wyjęłam gniazda nasienne, skropiłam olejem i posypałam mieszanką ognista przypraw.
- Tak samo cukinia, na plastry wzdłuż, olej i przyprawa.
- Pieczarki poprzekrawałam na ćwiartki, tak samo cebule, skropiłam olejem i posypałam mieszanką ognistą.
- Grillowałam ze wszystkich stron aż warzywa się zrumieniły.
- Podałam z sosem sezamowym i chutneyem z mango.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.