Pewnego dnia przyszło mi do głowy, że nasz dom nie jest jedynym, w którym gotuje się według żydowskich przedwojennych przepisów. Może gdzieś na świecie istnieją podobne zeszyciki z zapiskami zawierającymi fragmenty minionego świata, które można będzie znów przywrócić do życia?Książkę dostałam na Dzień Matki, dzięki Justyna.
Książka która wykorzystam w swojej kuchni.
Autorka książki pozbierała w jednym miejscu opowieści osób które tak jak ona używają przepisów kuchni żydowskiej swoich babć, cioć, prababć, znajomych.
Autorka książki pozbierała w jednym miejscu opowieści osób które tak jak ona używają przepisów kuchni żydowskiej swoich babć, cioć, prababć, znajomych.
Kto wie co to? mace braj? bubelaki?, maśtyka?
O tych potrawach właśnie napisała autorka w swojej książce.
Fajne zdjęcia, fajne opisy, proste przepisy o dziwnych nazwach ale brzmiące smakowicie.
Fajne zdjęcia, fajne opisy, proste przepisy o dziwnych nazwach ale brzmiące smakowicie.
Lubię zagłębiać się z tajniki różnych kuchni, teraz czas na kuchnie żydowską z dawnych lat przodków żydowskiej społeczności.
Książka jest znakomicie wydana, polecam gorąco.
Niech i Wam się spodoba.
Tytuł: Żydzi od kuchni. Opowieści wokół rodzinnego stołuAutor: Hanna MerlakWydawnictwo: AusteriaWydana w 2019 rokustron: 96
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.