Małym nakładem pracy uzyskamy niebo na talerzu.
Zachęcam do spróbowania.
Sałatka z awokado i rukoli.
- 1 dojrzałe awokado Hass
- 80 g rukoli
- 125 g boczku wędzonego
- 1 duży pomidor
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 łyżka octu balsamico
- Boczek pokroiłam w cieniutkie paseczki długości ok. 1,5 cm.
- Wysmażyłam boczek na suchej patelni tak aby paseczki stały się chrupiące.
- Awokado obrałam i pokroiłam w paseczki.
- Pomidora pokroiłam wraz ze skórką w dużą kostkę.
- Wymieszałam wszystko w misce z rukolą i przestudzonym boczkiem.
- Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i octem, wymieszałam.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.