Polecam ten przepis do wypróbowania, będzie wyśmienicie.
Jadaliśmy taką podczas pobytu w Hiszpanii.
Pomidorowa jajecznica.
Składniki: 3 - 4 porcjePomidorowa jajecznica.
- 2 pęczki młodej dymki ze szczypiorem
- 2 ząbki czosnku
- 2 duże pomidory
- 6 jaja
- 2 łyżki oliwy
- sól morska
- pieprz czarny
- Dymkę umyłam, osuszyłam, posiekałam.
- Posiekałam drobno czosnek.
- Pokroiłam w kosteczkę pomidory wraz ze skórką.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej dymkę i czosnek aż zmiękły.
- Dodałam teraz pokrojone pomidory i smażyłam aż się lekko rozpadły.
- Jaja wbiłam do miseczki, posoliłam i oprószyłam pieprzem, wlałam na patelnię.
- Na początku nie mieszałam przez minutę aby jaja się lekko ścięły a potem delikatnie przemieszałam.
Smacznego.
Przepis kuchni hiszpańskiej.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Lubostroniu woj. kujawsko - pomorskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.