Jednak jajecznicy po meksykańsku jeszcze nie było, czas to nadrobić.
Tak przyrządzona jajówka jest pożywna i bardzo smaczna, dodatek nachosów czy podpieczonej tortilli podbija jej smak, polecam.
Jajecznica z Meksyku.
- 1 łyżka masła
- 3 jaja
- 1/2 awokado
- 1 pomidor
- 1 tortilla lub kilka nachosów
- kolendra do posypania
- sól morska
- pieprz czarny
- Awokado i pomidora pokroiłam w kostkę.
- Na patelni podgrzałam masło i smażyłam na nim pomidory, potem jak zmiękły dodałam roztrzepane, posolone jaja, smażyłam do ulubionej konsystencji.
- Na koniec dodałam awokado, wymieszałam.
- Tortillę pokroiłam w kwadraty, podpiekłam na suchej patelni i po wystudzeniu dodałam do jajecznicy.
- Posypałam pieprzem i posiekaną kolendrą.
Przepis kuchni Meksyku.
"Podróże małe i duże"
Wiosna |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.