niedziela, 6 czerwca 2021

Jajecznica po meksykańsku

Na blogu znajdziecie mnóstwo fajnych przepisów na jajecznicę.
Jednak jajecznicy po meksykańsku jeszcze nie było, czas to nadrobić.
Tak przyrządzona jajówka jest pożywna i bardzo smaczna, dodatek nachosów czy podpieczonej tortilli podbija jej smak, polecam.
Jajecznica z Meksyku.

Składniki:
  • 1 łyżka masła
  • 3 jaja
  • 1/2 awokado
  • 1 pomidor
  • 1 tortilla lub kilka nachosów
  • kolendra do posypania
  • sól morska
  • pieprz czarny
Przygotowanie dania:
  • Awokado i pomidora pokroiłam w kostkę.
  • Na patelni podgrzałam masło i smażyłam na nim pomidory, potem jak zmiękły dodałam roztrzepane, posolone jaja, smażyłam do ulubionej konsystencji.
  • Na koniec dodałam awokado, wymieszałam.
  • Tortillę pokroiłam w kwadraty, podpiekłam na suchej patelni i po wystudzeniu dodałam do jajecznicy.
  • Posypałam pieprzem i posiekaną kolendrą.

Smacznego.
Przepis kuchni Meksyku.
"Podróże małe i duże"
Wiosna

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger