Do tego zacnego grona powyżej dziś dołączą delikatne leniwe według pomysłu Ani Starmach.
Są rewelacyjne, tak jak w opisie delikatne i najlepsze.
Koniecznie trzeba wypróbować przepis i cieszyć się znakomitymi kluskami na talerzu, polecam.
Kluski leniwe.
Składniki:
- 250 g tłustego białego sera
- 125 g mąki pszennej T 650
- 1 jajo
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki bułki tartej
- szczypta soli
- Ser rozgniotłam widelcem, dodałam sól, mąkę, jajo i wyrobiłam gładkie ciasto.
- Z ciasta uformowałam wałeczki, pokroiłam je na kluski.
- Gotowałam w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia 2 minuty.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam na nim bułkę tartą, lekko posoliłam.
- Na talerzu kluski polałam bułką tartą.
Pomysł Ania Starmach
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.