Są pyszne, oczy same jedzą a dodatek kaszy jaglanej sprawia że są one zdrowe i odchudzają.
Dlatego polecam naleśniki bardzo gorąco.
Naleśniki z salsą.
Składniki:
Salsa:
- 1 awokado Hass
- 1 szalotka mała
- 1 dymka mała
- szczypior od dymki
- 1 pomidor
- sól morska
- sok z cytryny
- pieprz cytrynowy
- 1 ząbek czosnku
Naleśniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki posiekanej rukoli
- 1 jajo
- 8 łyżek mąki pszennej T 750
- 1 łyżka oliwy
- 1 szklanka wody lub mleka
- sól morska
- gałka muszkatołowa do smaku
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie salsy:
- Pokroiłam w drobną kostkę warzywa, dodałam rozgniecione widelcem awokado.
- Dodałam sól, sok z cytryny, pieprz cytrynowy, wymieszałam.
Przygotowanie naleśników:
- Wszystkie składniki przełożyłam do misy malaksera i zmiksowałam na gładkie ciasto.
- Ciasto jest trochę gęściejsze od naleśnikowego.
- Na patelni rozgrzałam masło i smażyłam na nim naleśniki ok. 15 cm z obu stron na złoty kolor.
- Podawałam naleśniki z porcją salsy, idealne danie.
Smacznego.
Salsa przepis własny.
Naleśniki: źródło.
"Podróże małe i duże"
Kamieniczki na Rynku w Poznaniu woj. wielkopolskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.