Jeśli zrobimy je w słoiczkach, można je zabrać do pracy czy szkoły.
Są delikatne i bardzo smakowite, polecam.
Deser w pucharkach.
Składniki: 6 - 8 pucharków
Spód:
- 160 g herbatników kakaowych
- 80 g rozpuszczonego masła
Masa serowa:
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- 100 ml mleka
- 800 g twarogu mielonego
- 5 łyżek ksylitolu
- 250 ml śmietanki 30 %
Dodatkowo:
- 1 galaretka poziomkowa
- 250 ml wody
- 100 g jagód - miałam mrożone
Przygotowanie deseru:
- Galaretkę brzoskwiniową rozpuściłam w 300 ml wody, wystudziłam.
- Galaretkę poziomkową rozpuściłam w 250 ml wrzącej wody, przestudziłam.
- Zmieliłam herbatniki i wymieszałam je z rozpuszczonym masłem.
- Masę przełożyłam do pucharków, ugniotłam i wstawiłam do lodówki.
- Zmiksowałam ser ze śmietanką, mlekiem, ksylitolem i mlekiem.
- Na koniec wlałam galaretkę brzoskwiniową i ponownie zmiksowałam.
- Wlałam masę serową do pucharków na wystudzony spód i ponownie wstawiłam do lodówki.
- Jak masa stężała wysypałam na wierzch rozmrożone jagody i zalałam galaretką poziomkową.
- Pucharki ponownie wylądowały w lodówce na 2 godziny.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Goździki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.