Tym razem szparagi wylądowały na talerzu z innymi pysznościami czyli chorizo, rukola i ser kozi.
Rezultat? pyszna sałatka na talerzu.
Zachęcam do spróbowania.
Sałatka ze szparagami.
- 500 g zielonych szparagów
- 1 łyżka masła klarowanego
- 100 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo
- 80 g rukoli
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 80 g sera koziego długodojrzewajacego
Sos:
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka sosu sezamowego
- 2 łyżki oliwy
- sól morska
- Szparagi pokroiłam na kawałki ok. 3 cm.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam na nim szparagi aż stały się al'dente, jakieś 3 minuty.
- Osączyłam na ręczniku papierowym.
- Na patelnię włożyłam teraz plasterki chorizo i wysmażyłam, osączyłam na ręczniku papierowym.
- Pokroiłam na połówki pomidorki, ser starłam na wiórki.
- Składniki sosu wymieszałam w słoiczku na gładką emulsję.
- Na talerzu ułożyłam wszystkie składniki, polałam sosem i gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Grabia - Brzeski woj. łódzkie |
2 komentarze
Apetyczna wege sałateczka ;)
OdpowiedzUsuńWege nie bo ser, mało, kiełbasa ale sałatka pyszna, to prawda.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.