Warunek: świeża, wędzona ryba pachnąca drzewem wędzarniczym, a potem to już z górki.
Szybka sałatka z makrelą.
Składniki:
- 1 czerwona cebula
- 1 pomidor
- 2 - 3 łyżki natki pietruszki
- mała wędzona makrela
- 2 ząbki czosnku
- pieprz cytrynowy
- sok z 1/2 cytryny
- awokado Hass
- sól morska
- 1 - 2 łyżki oliwy
Przygotowanie sałatki:
- Pomidora pokroiłam w kostkę, tak samo jak i cebulkę, wymieszałam.
- Posiekałam obrany czosnek i natkę pietruszki.
- Obrałam z ości makrelę i porwałam na kawałki.
- Awokado pokroiłam w kostkę.
- Wymieszałam delikatnie składniki, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam sól i pieprz cytrynowy a także oliwę i ponownie delikatnie przemieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Sochaczewie Chodakowie woj. mazowieckie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.