Tak przyrządzone pieczarki są soczyste i przepyszne.
Polecam jako lekką przekąskę lub jako samodzielne danie, wybór zależy od tego ile lubicie zjeść.
Polecam gorąco.
Pieczarki na szybko.
- 700 g dużych pieczarek
- 2 cebule
- oliwa z oliwek do smażenia
- sól morska
- pieprz
- 60 g pinioli
- 50 ml wytrawnego sherry
- 2 łyżki natki pietruszki
- Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry a cebulę obrałam i pokroiłam również w plastry.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam cebulę.
- Gdy cebula się zrumieniła wrzuciłam pieczarki i smażyłam ok. 8 - 10 minut.
- Teraz pieczarki posoliłam i oprószyłam pieprzem.
- Piniole podprażyłam na suchej patelni.
- Pieczarki wymieszałam z piniolami i sherry.
- Posypałam natką pietruszki.
Przepis z książki "Tapas"
"Podróże małe i duże"
2 komentarze
Muszą smakować wyśmienicie ;)
OdpowiedzUsuńSą wyborne, warte skosztowania.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.