Tutaj zrobiłam go trochę inaczej ale równie smakowicie.
Spróbujcie zresztą, omlet jest soczysty, szparagi chrupiące, idealne.
Szparagowy omlet.
- 250 g zielonych szparagów
- 1 łyżka masła
- sól morska
- pieprz czarny
- 4 jaja
Do podania:
- pomidorki koktajlowe
- szczypiorek
- Szparagom odłamałam zdrewniałe końcówki i przekroiłam wzdłuż na połówki.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam szparagi, jakieś 3 minuty.
- Ułożyłam je na środku patelni.
- Jaja roztrzepałam z solą i pieprzem i wlałam na patelnię.
- Smażyłam spychając brzegi do środka aby masa podpływała pod spód.
- Gdy brzegi się dobrze ścięły założyłam je na szparagi, z jednej i drugiej strony.
- Obsmażyłam takiego zwiniętego omleta ze wszystkich stron.
- Podałam z pomidorkami, posypane szczypiorkiem.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Kobylnikach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.