Pstrąg wędzony świeżutki, sos śmietanowo - porowy idealnie nadaje się z czerwonym pieprzem.
Danie szybkie, wyraziste w smaku, idealne na obiad, polecam.
Makaron z pstrągiem.
Składniki:
- 250 g makaronu ze szpinakiem Foglie d'ulivo agli spinaci
- 1 wędzony pstrąg
- 1 średni por
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła klarowanego
- 200 ml śmietanki 30 %
- sól morska
- 1 łyżeczka pieprzu czerwonego
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
Przygotowanie dania:
- Pora pokroiłam w półplasterki.
- Obrałam i posiekałam czosnek.
- Obrałam rybę od kości i podzieliłam na mniejsze kawałki.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam pora i czosnek aż zmiękły.
- Wlałam śmietanę i gotowałam aż sos zgęstniał, doprawiłam do smaku solą.
- Ugotowałam makaron al'dente, odcedziłam i włożyłam do sosu, wymieszałam.
- Wyłożyłam na talerz makaron, na wierzchu ułożyłam pstrąga, posypałam utłuczonym świeżo czerwonym pieprzem i czarnym sezamem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dwór z Sochaczewie woj. mazowieckie |
2 komentarze
Ten zielony makaron z pstrągiem wygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńSmakuje wybornie, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.