Dlatego zamiast go gotować wystarczy go usmażyć czy upiec i będzie pysznie i bez nieprzyjemnego zapachu.
Danie przygotowuje się szybko pod warunkiem że macie pesto, inaczej trochę czasu doliczcie na zrobienie pesto.
Kalafior inaczej.
Składniki:
- 1 nieduży kalafior
- 1 pomidor
- 1 łyżka oliwy
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 2 - 3 łyżki pesto
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
- sól morska
- pieprz czarny
- 2 tortille
Przygotowanie dania:
- Starłam na tarce kalafiora.
- Posiekałam drobno szalotkę i czosnek a także pokroiłam w kostkę pomidora.
- Na patelni podgrzałam oliwę i podsmażyłam cebulkę, czosnek i pomidora.
- Dodałam teraz startego kalafiora, kmin rzymski, sól i smażyłam 2 minuty.
- Potem nakryłam patelnię pokrywką i dusiłam przez 8 minut.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam z pesto.
- Tortille pokroiłam w trójkąty i podsmażyłam na suchej patelni aż stały się chrupkie.
- Podałam z kalafiorem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Powój |
2 komentarze
Świetne połączenie kalafiora i pesto ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo, polecam do spróbowania.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.