Ma orzechowy, głęboki smak i idealnie nadaje się do zapiekania.
Tutaj podałam go z pieczarkami, połączenie bardzo trafione, polecam.
Kanapki z pieczarkami i serem.
Składniki:
- 4 tosty pełnoziarniste lub inny ulubiony chleb na zakwasie
- ok. 1/2 szklanki startego sera Mimolette
- 250 g pieczarek
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól morska
- pieprz
- 2 nieduże pomidory
- liski bazylii
Przygotowanie tostów:
- Pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na maśle klarowanym.
- Jak już ładnie się zrumieniły, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
- Ser starłam na tarce, pomidory pokroiłam w plastry.
- Kromki chleba podpiekałam na suchej patelni a jak przewróciłam na drugą stronę posypałam startym serem i podpiekałam aż ser stopniał.
- Ułożyłam wtedy na kanapce plastry pieczarek, pomidora i bazylii.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Powój łąkowy |
4 komentarze
Super tościki ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńWygląda smakowicie dziękuje:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i koniecznie polecam do wypróbowania.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.