Miałam to i owo w lodówce, wyjęłam, pomyślałam i sałatka na stole.
Polecam i Wam do skosztowania jak i również do wymyślania nowych przepisów.
Czekam na Wasze propozycje.
Sałatka z tuńczykiem i fasolą.
Składniki:
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 łodyga selera naciowego
- szczypta soli
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 100 g rukoli
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 80 g czerwonej ugotowanej fasoli
- 1 puszka - 220 g tuńczyka w sosie własnym
- 150 g obranej dojrzałej papai
- sok z 1/2 limonki
- 2 - 3 łyżki oliwy
- sól morska
Przygotowanie sałatki:
- Cebulę i selera pokroiłam w plastry i zamarynowałam w szczypcie soli i łyżce octu jabłkowego.
- Papaję obrałam i pokroiłam w plasterki.
- Odcedziłam fasolę, bo miałam z puszki, otworzyłam puszkę z tuńczykiem.
- Na talerzu ułożyłam rukolę, fasolę, posiekaną natkę pietruszki, plastry papai, marynowaną cebulę i selera a na końcu tuńczyka.
- Polałam sokiem z limonki, oliwą i posoliłam, oprószyłam pieprzem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Łubin |
4 komentarze
Uwielbiam papaję.
OdpowiedzUsuńCieszę się bo tu sprawdza się znakomicie.
UsuńMniami pożywna sałatka ;)
OdpowiedzUsuńPolecam, warto zrobić.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.